MarketingWebdesign

Wat is linkbuilding

1 Mins read

Bedrijven doen er alles aan om meer bekendheid te krijgen en hogerop te komen in de zoekresultaten van onder andere Google. Echter zijn er nog veel meer manieren om jouw concurrenten achter je te laten. Een daarvan is linkbuilding. Dit is het doorverwijzen naar andere pagina’s met relevante informatie, zonder dat je hiermee verwijst naar jouw concurrenten. Ook moet je er met jouw teksten voor zorgen dat jouw klanten enthousiast worden en de producten bij jou aan gaan schaffen. Er komt daarom veel kijken bij linkbuilding en je kunt het soms beter uit laten voeren door een professional.

Afspraken en het gebruik van links

Linkbuilding wordt door veel bedrijven ingezet. Niet voor het doorverwijzen naar de concurrent voor de verkoop van producten, maar wel voor extra informatie. Je kunt namelijk met linkbuilding ook afspraken maken met andere bedrijven. Jij gebruikt links van een bepaald bedrijf en deze zorgt weer voor backlinks waardoor klanten naar jouw website worden geleid. Door hier handig gebruik van te maken, kun je ervoor zorgen dat Google jouw website betrouwbaar acht en een hogere ranking in de zoekresultaten geeft. Overmatig gebruik van links zorgt echter weer voor onbetrouwbaarheid. Een dosering is daarom vereist.

Samenwerken met een professionele tekstschrijver

Als ondernemer weet je vaak niet wat er allemaal bij linkbuilding komt kijken. Het kan daarom aan te raden zijn om jouw teksten door andere tekstschrijvers te laten schrijven. Een professionele tekstschrijver weet namelijk precies hoeveel links er in de tekst moeten komen te staan en op welke plaatsen. Het moet immers niet te opvallend, maar wel opvallend genoeg om opgemerkt te worden. Ook kunnen de teksten dan aan meer eisen voldoen. Als ondernemer is het daarom goed om te bekijken welke bedrijven er allemaal voor jouw linkbuilding kan betekenen en op welke manier.

Related posts
MarketingWebdesign

Zakelijke lening? Dit is het proces van aanvraag tot afbetaling

2 Mins read
Heb je geld nodig voor jouw bedrijf? Dan kun je bij familie en/of vrienden aankloppen. Helaas kunnen zij jou niet altijd uit…
Marketing

Checklist voor het kiezen van de perfecte bedrijfsauto

2 Mins read
Ben je op zoek naar de ideale bedrijfsauto? Dan kan het zijn dat je met heel wat vragen zit. Zoals: waar moet…
Marketing

De ideale auto voor ondernemers

2 Mins read
Als ondernemer wil je natuurlijk een voertuig dat jou overal naartoe brengt. Wellicht ben je op zoek naar een compacte bedrijfsbus of…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!